Ga naar de inhoud

Over Ons

Over

Wie zijn wij?

Fysio Villa Westhof bestaat uit Marijke Clabbers-Beldman, Joost de Bruijn Anna-Lena Zdarta en Eefje Yih. Wij werken prettig samen met elkaar en met andere verwijzers in de buurt. Door onze specialisaties en samenwerkingsverbanden kunnen wij uw klachten effectiever behandelen. Wij zijn allen BIG-geregistreerde fysiotherapeuten, wij zijn verplicht tot geaccrediteerde nascholingen. Dit stimuleert en waarborgt de kwaliteit van ons professioneel handelen. Tevens zijn we allen lid van de beroepsvereniging het KNGF en het KRF.NL. Dit is het landelijke kwaliteitsregister voor alle fysiotherapeuten in Nederland.  Hier leest u meer over ons. 

FYSIO Villa Westhof:

  • Persoonlijke aandacht
  • Ruim behandelaanbod & specialisaties
  • Brede wetenschappelijke kijk op uw klacht
  • Geen wachtlijsten
  • Beoordeeld met een 9,8 op Zorgkaart Nederland
  • Effectieve samenwerkingsverbanden
  • Contracten met alle zorgverzekeraars 
  • Centrale ligging & goede koffie!

De praktijk

FYSIO Villa Westhof is gevestigd in historisch pand ‘Villa Westhof’. Onze praktijk is gevestigde op de begane grond, de ingang is meteen links van u. De praktijk bestaat uit twee ruime, lichte behandelkamers en een grote oefenruimte. De wachtkamer bevindt zich in de serre. Even binnenkijken? De praktijk is in 2020 opgericht door Marijke Clabbers-Beldman. Naast Nederlands spreken wij ook Duits, Engels en Spaans. Wij hebben verschillende samenwerkingspartners.

Openingstijden

Maandag: 07.00 tot 18.00
Dinsdag: 08.00 tot 16.30
Woensdag: 08.00 tot 16.30
Donderdag: 07.00 tot 18.00
Vrijdag: 08.00 tot 18.00

Wij hebben ook een gratis inloopspreekuur op donderdag van 17.00 tot 18.00. U kunt direct een afspraak maken via de site, of via ons contactformulier.

Visie

Wij werken als fysiotherapeuten allemaal vanuit het biopsychosociale model. Dit model geeft ruimte aan drie dimensies; biologisch, psychologisch, sociaal. Deze drie spelen een rol bij gezondheidsproblemen en hangen vaak onderling samen. Een knieblessure (biologisch) kan bijvoorbeeld negatieve invloed op sportieve of sociale bezigheden (sociaal ). Dit kan leiden tot gevoelens van stress, eenzaamheid of zorgen (psychologisch). Gezondheid is dus meer dan slechts de afwezigheid van een fysieke ziekte. Een mens heeft een lichaam, maar heeft ook gevoelens, gedachtes, een bepaalde denkwijze en persoonlijkheid. De mentale gezondheid speelt een grote rol bij het omgaan met pijn, stress, levenservaringen; positieve en negatieve. Een mens bevindt en verhoudt zich altijd in en tot een sociale omgeving, waarin vele sociale interacties plaatsvinden. Dit is weer de bredere context van een gezondheidsprobleem. Deze sociale omgeving kan steunend zijn of kan het gezondheidsprobleem juist negatief beïnvloeden. Ook heeft iedereen bepaalde ideeën over gezondheid en ziekte en handelt daarnaar. Dit heet de copingstijl. Soms ontstaat bijvoorbeeld bewegingsangst of hospitalisatie, beide vormen van bepaald gezondheidsgedrag. 
Het is daarom belangrijk om bij het oplossen van een gezondheidsprobleem niet alleen te kijken binnen de biomedische dimensie, maar ook breder te kijken naar psychologische en sociale factoren die mogelijk belemmerend zijn voor uw herstel.

Voor de fysiotherapeut is met name kennis over psychologische en sociale aspecten in relatie tot ziekte en gezondheid waardevol. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met fysieke beperkingen, de copingstijl, stressregulatie. Allemaal zaken die het beloop van een klacht sterk beïnvloeden.

Werkwijze

Is fysiotherapie geïndiceerd, dan onderzoeken wij zorgvuldig hoe wij uw klacht blijvend kunnen verhelpen. Het is dan van belang te kijken in welke setting (bijv: werk, thuis, sport, sociaal) u met name last heeft van de klachten en hoe dit mogelijk van invloed is op uw klacht. Inzicht bieden in uw gezondheidsprobleem en juiste voorlichting over deze mogelijke samenhang is belangrijk. We helpen u graag bij het vergroten van uw zelfredzaamheid, kennis en belastbaarheid / conditie, zodat klachten sneller overgaan of voorkomen kunnen worden.
Daarbij vinden wij het prettig om te werken in een kleine, persoonlijke praktijk waarbij we veel aandacht hebben voor onze patiënten en ook ruimte voor hebben voor gezelligheid en een goed gesprek. Wij houden van een prettige en informele sfeer.
Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, maar zijn tevens van mening dat gezondheidsproblemen door ieder mens anders ervaren worden en daarom om een persoonlijke aanpak vragen, zorg op maat.
Zo bezien, bieden behandelprotocollen plus bijvoorbeeld een vast aantal behandelingen per indicatie een richting, maar zijn deze absoluut niet voor iedereen passend.
Het is de kunst om balans te vinden in het leven ondanks onvermijdelijke tegenslag. Steeds weer terug te keren naar een toestand van evenwicht. Zo bezien zijn wij mensen ons hele leven aan het ‘balanceren’. Als fysiotherapeuten kunnen wij u bij dit proces een beetje helpen. Dit blijft boeiend! Heel graag tot ziens in onze praktijk.

fotos-kleur-41

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions