Meteen naar de inhoud

Over

Wie zijn wij?

Fysio Villa Westhof bestaat uit Marijke Clabbers-Beldman, Joost de Bruijn en Anna-Lena ZdartEefje Yih en Miek Brus. Wij werken prettig samen met elkaar en met andere verwijzers in de buurt. Door onze specialisaties en samenwerkingsverbanden kunnen wij uw klachten effectiever behandelen. Wij zijn allen lid van de beroepsvereniging het KNGF en het KRF.NL. Dit is het landelijke kwaliteitsregister voor alle fysiotherapeuten in Nederland. Het stimuleert en waarborgt de kwaliteit van ons professioneel handelen. Ook zijn wij allen BIG-geregistreerde fysiotherapeuten. Hier leest u meer over ons. 

FYSIO Villa Westhof:

  • Persoonlijke aandacht
  • Ruim behandelaanbod & specialisaties
  • Brede wetenschappelijke kijk op uw klacht
  • Geen wachtlijsten
  • Beoordeeld met een 9,8 op Zorgkaart Nederland
  • Effectieve samenwerkingsverbanden
  • Gecontracteerde zorg
  • Centrale ligging & goede koffie!

De praktijk

FYSIO Villa Westhof is gevestigd in historisch pand ‘Villa Westhof’. Onze praktijk is op de begane grond links en bestaat uit twee ruime, lichte behandelkamers en een moderne oefenzaal. Onze wachtkamer is gezamenlijk met de Tandartsen Villa Westhof. Deze bevindt zich in de gang meteen rechts. Even binnenkijken? De praktijk is in 2020 opgericht door Marijke Clabbers-Beldman. Wij werken op een prettige wijze samen met elkaar en met andere verwijzers in de omgeving. Naast Nederlands spreken wij ook Duits, Engels en Spaans. Wij hebben verschillende samenwerkingspartners.

Openingstijden

Maandag: 07.30 tot 18.00
Dinsdag: 08.00 tot 17.00
Woensdag: 09.00 tot 16.30
Donderdag: 07.30 tot 18.00
Vrijdag: 08.00 tot 17.00

Wij hebben ook een gratis inloopspreekuur op donderdag van 17.00 tot 18.00. U kunt direct een afspraak maken via de site, of via ons contactformulier

Visie

Wij werken als fysiotherapeuten allemaal vanuit het biopsychosociale model. Dit model geeft ruimte aan drie dimensies; biologisch, psychologisch, sociaal. Deze drie spelen een rol bij gezondheidsproblemen en hangen vaak onderling samen. Een knieblessure (biologisch) kan bijvoorbeeld negatieve invloed op sportieve of sociale bezigheden (sociaal ). Dit kan leiden tot gevoelens van stress, eenzaamheid of zorgen (psychologisch). Gezondheid is dus meer dan slechts de afwezigheid van een fysieke ziekte. Een mens heeft een lichaam, maar heeft ook gevoelens, gedachtes, een bepaalde denkwijze en persoonlijkheid. De mentale gezondheid speelt een grote rol bij het omgaan met pijn, stress, levenservaringen; positieve en negatieve. Een mens bevindt en verhoudt zich altijd in en tot een sociale omgeving, waarin vele sociale interacties plaatsvinden. Dit is weer de bredere context van een gezondheidsprobleem. Deze sociale omgeving kan steunend zijn of kan het gezondheidsprobleem juist negatief beïnvloeden. Ook heeft iedereen bepaalde ideeën over gezondheid en ziekte en handelt daarnaar. Dit heet de copingstijl. Soms ontstaat bijvoorbeeld bewegingsangst of hospitalisatie, beide vormen van bepaald gezondheidsgedrag. 
Het is daarom belangrijk om bij het oplossen van een gezondheidsprobleem niet alleen te kijken binnen de biomedische dimensie, maar ook breder te kijken naar psychologische en sociale factoren die mogelijk belemmerend zijn voor uw herstel.

Voor de fysiotherapeut is met name kennis over psychologische en sociale aspecten in relatie tot ziekte en gezondheid waardevol. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met fysieke beperkingen, de copingstijl, stressregulatie. Allemaal zaken die het beloop van een klacht sterk beïnvloeden.

Werkwijze

Is fysiotherapie geïndiceerd, dan onderzoeken wij zorgvuldig hoe wij uw klacht kunnen verhelpen, ook op de langere termijn. Het is dan van belang te kijken in welke setting (bijv: werk, thuis, sport, sociaal) u met name last heeft van de klachten en hoe dit mogelijk van invloed is op uw klacht. Inzicht bieden in uw gezondheidsprobleem en juiste voorlichting over deze mogelijke samenhang is belangrijk. We helpen u graag bij het vergroten van uw zelfredzaamheid, kennis en belastbaarheid / conditie, zodat klachten sneller overgaan of voorkomen kunnen worden.
Daarbij vinden wij het prettig om te werken in een kleine, persoonlijke praktijk waarbij we veel aandacht hebben voor onze patiënten en ook ruimte voor hebben voor gezelligheid en een goed gesprek. Wij houden van een prettige en informele sfeer.
Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, maar zijn tevens van mening dat gezondheidsproblemen door ieder mens anders ervaren worden en daarom om een persoonlijke aanpak vragen, zorg op maat.
Zo bezien, bieden behandelprotocollen plus bijvoorbeeld een vast aantal behandelingen per indicatie een richting, maar zijn deze absoluut niet voor iedereen passend.
Het is de kunst om balans te vinden in het leven ondanks onvermijdelijke tegenslag. Steeds weer terug te keren naar een toestand van evenwicht. Zo bezien zijn wij mensen ons hele leven aan het ‘balanceren’. Als fysiotherapeuten kunnen wij u bij dit proces een beetje helpen. Dit blijft boeiend! Heel graag tot ziens in onze praktijk.

fotos-kleur-41