Over ons

img-e9094

Wie zijn wij?

Fysio Villa Westhof bestaat uit Marijke Clabbers-Beldman (BIG: 9990907720) en Joost de Bruijn (BIG: 99926049904). Wij werken prettig samen met elkaar en met andere verwijzers in de buurt. Door onze specialisaties en samenwerkingsverbanden kunnen wij klachten effectiever behandelen. Wij zijn beiden lid van de beroepsvereniging het KNGF en het KRF.NL. Dit is het landelijke kwaliteitsregister voor alle fysiotherapeuten in Nederland. Het stimuleert en waarborgt de kwaliteit van ons professioneel handelen. 
Hier leest u meer over ons.

De Praktijk

Fysio Villa Westhof is gevestigd in het historische pand ‘Villa Westhof’. Onze praktijk is op de begane grond links en bestaat uit twee ruime, lichte behandelkamers en een moderne oefenzaal. Onze wachtkamer is gezamenlijk met de Tandartsen Villa Westhof. Deze bevindt zich in de gang meteen rechts. Even binnenkijken? De praktijk is in 2020 opgericht door Marijke Clabbers-Beldman. Joost de Bruijn is sinds februari 2020 werkzaam in de praktijk. Wij werken op een prettige wijze samen met elkaar en met andere verwijzers in de omgeving. Naast Nederlands spreken wij ook Duits, Engels en Spaans. Onze samenwerkingspartners en tevens in Villa Westhof gevestigd zijn: Tandartsen Villa Westhof en Psychologenpraktijk Villa Westhof.

Openingstijden

Maandag:08.30 tot 18.00
Dinsdag:09.00 tot 17.00
Woensdag:09.00 tot 17.00
Donderdag:08.30 tot 18.00
Vrijdag:08.30 tot 18.00

Wij hebben ook een gratis inloopspreekuur op donderdag van 17.00 tot 18.00. U kunt direct een afspraak maken via de site, of via ons contactformulier. U bent van harte welkom.

 

Visie

Biopsychosociale model​

Gezondheid is meer dan slechts de afwezigheid van ziekte. Wij werken als fysiotherapeuten beiden vanuit het biopsychosociale model. Dit model geeft ruimte aan drie hoofddimensies (biologisch, psychologisch, sociaal ) die een rol kunnen spelen en vaak onderling samenhangen, bij een gezondheidsprobleem. Een mens heeft een lichaam, heeft gevoelens, gedachtes, een bepaalde denkwijze en persoonlijkheid en bevindt/verhoudt zich altijd in/tot een sociale omgeving met verschillende interacties. De sociale omgeving kan steunend zijn of kan het gezondheidsprobleem negatief beïnvloeden. Ook heeft iedereen bepaalde ideeën over gezondheid en ziekte en handelt daarnaar.
Soms ontstaat bijvoorbeeld bewegingsangst of hospitalisatie, beide vormen van bepaald gezondheidsgedrag. Het is daarom belangrijk om bij het oplossen van een gezondheidsprobleem niet alleen te zoeken binnen de biomedische dimensie, maar ook breder te kijken naar psychologische en sociale factoren die mogelijk belemmerend zijn voor herstel.
Voor de fysiotherapeut is met name kennis over psychologische en sociale aspecten in relatie tot ziekte en gezondheid waardevol. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met beperkingen, gezondheidsgedrag, copingstijl, stressregulatie, levensgebeurtenissen. Allemaal dingen die het beloop van een klacht sterk beïnvloeden.

Hoe?

Zijn er lichamelijke klachten ontstaan waarbij fysiotherapie geïndiceerd is, dan onderzoeken wij zorgvuldig hoe wij uw klacht blijvend kunnen verhelpen. Het is dan van belang ook te kijken naar de invloeden van de verschillende settings (o.a: werk, thuis, sport) en hoe deze van invloed zijn op uw klacht. Inzicht bieden in uw gezondheidsprobleem en juiste voorlichting over deze mogelijke samenhang vinden we belangrijk. We helpen u graag bij het vergroten van uw zelfredzaamheid, kennis en belastbaarheid / conditie, zodat klachten sneller overgaan of minder vaak ontstaan.
Daarbij vinden wij het prettig om te werken in een kleine, persoonlijke praktijk waarbij we veel aandacht hebben voor onze patiënten en ook ruimte voor hebben voor gezelligheid en een goed gesprek. Wij houden van een prettige sfeer.
Wij bieden gecontracteerde zorg, maar zijn tevens van mening dat gezondheidsproblemen door ieder mens anders ervaren worden en daarom om een persoonlijke aanpak vragen, zorg op maat. Zo bezien bieden behandelprotocollen plus aantal behandelingen per indicatie een richting, maar zijn deze absoluut niet voor iedereen passend. En vaak spelen er ook meerdere gezondheidsproblemen die elkaar beïnvloeden. Het is de kunst om in balans te blijven ondanks tegenslag. Steeds weer terug te keren naar een toestand van evenwicht. Zo bezien zijn wij mensen ons hele leven aan het ‘balanceren’. Als fysiotherapeuten kunnen wij u bij dit proces een beetje helpen. Dit blijft boeiend! 

Graag tot ziens in onze praktijk.

Fysio Villa Westhof:

  • Persoonlijke aandacht
  • Ruim behandelaanbod & specialisaties
  • Brede kijk op uw klacht
  • Geen wachtlijsten
  • Beoordeeld met een 9,8 op Zorgkaart Nederland
  • Effectieve samenwerkingsverbanden
  • Gecontracteerde zorg
  • Centrale ligging & goede koffie!
fotos-kleur-41

ONZE BEHANDELINGEN

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645
info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       08:30 – 18:00
Dinsdag:         09:00 – 17:00
Woensdag:     09:00 – 17:00
Donderdag:    08:30 – 18:00
Vrijdag:           08:30 – 18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2020 | Jacobs-IT Solutions