Ga naar de inhoud

Leefstijl coaching

Leefstijl coaching

Zou u wel wat hulp willen gebruiken bij het verbeteren van uw leefstijl? Dan bent u bij Fysio Villa Westhof aan het juiste adres. Veel gezondheidsproblemen ontstaan als gevolg van een ongezonde leefstijl. Denk aan slecht slapen, ongezond en vaak snacken, onregelmatig eten, te weinig beweging, roken, drinken, slaapproblemen, veel stress en weinig ontspanning. Een levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding en een goede balans tussen spanning ontspanning is voor iederéén zinvol en kan daarbij ook preventief werken voor bepaalde gezondheidsproblemen als overgewicht. Diabetes type 2 is bijvoorbeeld echt een levensstijl gerelateerde aandoening. Én: gunstig te beïnvloeden met een gezondere leefstijl.
Denk bijvoorbeeld aan fors minderen met uw medicatie. Zo stopt 69% van de gezond levende diabetes patiënten gedeeltelijk met medicatie en 25% stopt helemaal. Ze zijn ook allemaal minder vermoeid en kunnen dus meer ondernemen (M. Battjes-Fries, G. Pot e.a, Louis Bolk instituut 2019). 
Het risico op hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker kan verminderd worden door gezonder te gaan leven.
Ongezonde gewoontes beïnvloeden elkaar ook nog eens negatief; bijv. ongezond eten en veel stress / geen tijd nemen voor ontspanning, heeft een slechte invloed op uw slaap. Vervolgens heeft u weer weinig energie om meer te gaan bewegen. In Nederland geeft 1 op de 5 mensen aan slaapproblemen te hebben. Door bijvoorbeeld voorlichting op het gebied van slaap hygiëne kunnen we hierin verbetering aanbrengen.
Ook het aanleren van makkelijke ontspanningstechnieken voor thuis kunnen het slapen verbeteren. Door (iets) gezonder te leven kunt u echt een groot verschil maken in uw situatie. U voelt zich fitter, heeft meer energie en beweegt makkelijker door het leven. Wij helpen u hier graag bij. Mail naar info@fysiovillawesthof voor een afspraak.

Hoe?

We verhelderen welk gezondheidsprobleem bij u speelt, welke factoren u belemmeren bij het volhouden van gezond gedrag en wat u wilt bereiken. Het is nooit te laat om starten met gezonde gewoontes, al zijn het er maar paar die u zich eigen maakt middels de behandelingen, deze kunnen grote verandering teweeg brengen in uw gezondheidssituatie. Ons programma duurt 3 tot 6 maanden. Gedragsverandering is hierbij een belangrijk onderdeel. Wat kunt u aan de huidige situatie veranderen, hoe gaat u dat doen en het allerbelangrijkst: hoe blijft u de gezondere levensstijl volhouden?   

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Het programma bestaat een combinatie van interventies / behandelingen, die gericht zijn op het bereiken van gezondere eetgewoonten, meer lichaamsbeweging en individuele psychologische coaching om verandering van gedrag te ondersteunen. U verwerft zo een gezondere leefstijl.   Wij helpen u kort gezegd bij:       

  • Verminderen van de energie-inname (minder eten)        
  • Verhogen van de lichamelijke activiteit (meer bewegen)       
  • Toevoegen van op maat gemaakte psychologische interventies ter ondersteuning van de gedragsverandering, kortom nuttige tips en trucs bij het volhouden van nieuw, gezond gedrag. (blijven doen)        

U wordt begeleid door een leefstijlcoach (de fysiotherapeut in dit geval). De cursus bestaat uit het geven van voorlichting in relatie tot beweging, voeding, slapen en stress. Ook het maken van een voedingsplan, energiebalans, tijd en stressmanagement komen aan bod. Ook leert u bijvoorbeeld het beter verdelen van uw energie en tijd (energiemanagement). Motiverende gespreksvoering is, naast bewegingstherapie, hierbij een effectieve methode. 

Voor wie?

Voor iedereen die ongezonde gewoontes op het gebied van leefstijl wil doorbreken. Wilt u bijvoorbeeld meer energie hebben in uw dagelijks leven, beter slapen, meer in balans zijn of is afvallen uw doel? Zich niet fit voelen, is ook een veelgehoorde klacht. Ook mensen die een redelijk gezond BMI hebben maar toch al maandenlang slecht slapen, veel roken/drinken/snacken, kunnen bijvoorbeeld last krijgen van aanhoudende vermoeidheid, lage rugpijn of nekpijn. Chronische stress is hele belangrijke factor bij het ontstaan van een ongezonde leefstijl. Stress heeft invloed op allerlei facetten; op beweging, op voeding, op de mate van drank, drugs of medicatie gebruik.

Marijke Clabbers-Beldman begeleidt mensen met problemen op het gebied van beweging, voeding, slapen, stress, ontspanning. Zij heeft op het gebied van stressregulatie diverse verdiepende trainingen gevolgd. De opleiding tot leefstijlcoach heeft ze gevolgd bij Viaperspectief. Deze opleiding wordt door de beroepsvereniging (KNGF) erkend en als zodanig geaccrediteerd. Neem gerust contact met ons via info@fysiovillawesthof.nl om een afspraak te maken of als u een vraag heeft.

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions