Ga naar de inhoud

Ultimate-in-Stability

Ultimate In Stability

Ultimate in Stability training is trainen met zogenaamde Aquabags. Dit zijn gewichten die deels gevuld zijn met water, wat voor een zeer instabiel en on-gebalanceerd gewicht zorgt. Met deze uitdagende training moet het lichaam hard werken om tot gewenste stabiliteit en balans te komen. Training met een onstabiele watermassa helpt enorm om je (kern)stabiliteit te verbeteren en kracht te ontwikkelen. Het stimuleert niet alleen de grotere, maar juist ook de kleinere, stabiliserende spieren. Iets waar wij als fysiotherapeuten erg fan van zijn. Wil je het ook proberen, mail naar: info@fysiovillawesthof.nl voor een afspraak!

Kijkend naar vele onderzoeken die het gebruik van machines vergelijken met vrije gewichten, (denk aan halters, kettlebells en/of  dumbells) valt op dat trainen met vrije gewichten een veel grotere toename geven in balans en kracht. Zo blijkt uit een onderzoek van (van Spennewyn, 2008) dat trainen met vrije gewichten 58% meer toename geeft in kracht en 196% meer toename in balans vergeleken met machines. Dit effect valt te verklaren aan de bewegingsbaan die bij een machine bepaalt en gestabiliseerd wordt en wat bij vrije gewichten door het lichaam zelf moet gebeuren.
Bij het trainen met de Aquabags moet de bewegingsbaan niet alleen door het eigen lichaam bepaald en gestabiliseerd worden, maar wordt deze door de onstabiele watermassa ook constant verstoord. Dit maakt trainen met de Aquabags leuk en bijzonder uitdagend.
In onze praktijk gebruiken we de Aquabag voor het behandelen van vele blessures waar instabiliteit aan ten grondslag ligt of een behandelbare factor is. Denk hierbij aan klachten als lage rugpijn, meniscusletsel, kruisbandletsel, enkelletsel of schouderblessures.

 

 

Joost de Bruijn is naast fysiotherapeut ook gecertificeerd UltimateInstability trainer.

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions