Ga naar de inhoud

Sportblessures

Fysiotherapie bij sportblessures en pijn

Fysio Villa Westhof biedt passende behandeling en begeleiding bij sport gerelateerde klachten. Hoewel sporten super gezond is, kan het helaas ook soms tot blessures leiden. Dit kan plots ontstaan als gevolg van een trauma, maar ook als gevolg van een langdurige overbelasting. Deze overbelasting kan voortkomen wanneer u de gewrichten, spieren of pezen op een verkeerde manier belast. Een verkeerde houding, zwakte van bepaalde spieren of een verminderde mobiliteit van gewrichten zijn voorbeelden van aspecten die hier aan ten grondslag zouden kunnen liggen.

 

Fysiotherapie bij sportblessures kent veelal een graduele opbouw in belasting, waarbij er gekeken wordt naar het beginniveau, disfunctionele aspecten uit de keten en naar de vereisten die de sport vraagt. Op de juiste manier trainen faciliteert het herstel van beschadigde structuren of zorgt er voor dat structuren die niet in staat zijn tot herstel, worden opgevangen door andere structuren te trainen. Kleine dingen kunnen vaak het verschil maken en soms is er veel werk en discipline voor nodig om weer veilig en pijnvrij je sport te kunnen beoefenen. In beide gevallen staan wij voor je klaar.

Joost de Bruijn is onze sportieve sport specialist. Hij heeft de minor Manuele therapie en Sport Fysiotherapie gevolgd aan de HAN. Na zijn afstuderen heeft hij zich verder verdiept in het schoudergebied, neuro dynamische therapie, sport-gerelateerde blessures en sport-specifieke krachttraining. 

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions