Ga naar de inhoud

Algemene fysiotherapie

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut is dé professional op het gebied van het bewegend functioneren van de mens. Wij behandelen zeer uiteenlopende pijnklachten en/of aandoeningen gerelateerd aan houding, beweging en leefstijl. Denk aan nek/ schouderpijn, rugpijn, knie/enkel/voetklachten, blessures, de veelvoorkomende tenniselleboog, een hernia, revalideren na een botbreuk en hersteltraining na ziekte of ongeluk. Klachten kunnen ontstaan als gevolg van overbelasting, houding, stress, leefstijl, een ongeluk of een (chronische) ziekte.
Fysio Villa Westhof heeft meerdere specialisaties. Hierdoor kunnen wij u beter helpen. Een combinatie van fysiotherapie, adem en ontspanningstherapie en dry needling zorgt er bijvoorbeeld voor dat nekklachten sneller verlicht worden dan bij niet gecombineerde behandelingen. Wij zijn beiden BIG geregistreerde therapeuten en staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten (CKR). Uit wetenschappelijke onderzoeken is meermaals het nut van fysiotherapie aangetoond: het effectief voorkomen van dure, tweedelijns zorg. Voor de patient betekent dat: snel van uw klachten af en erger voorkomen. Preventie is dus belangrijk.

 

De fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit voorlichting en advies omtrent uw klacht, mobilisatie- of oefentherapie, triggerpointbehandeling, gerichte (herstel) training, verbeteren van het lichaamsgevoel, massage, adem en ontspanningstherapie, medical taping of dry needling. Leefstijl coaching behoort eveneens tot onze behandelmogelijkheden. De fysiotherapeutische behandeling kan verschillende doelen hebben, zoals:

  • voorlichting omtrent klacht en beloop
  • pijnvrij en soepel bewegen
  • preventie van klachten
  • spierversterking
  • spierontspanning
  • coördinatie, kracht of stabiliteit training
  • in beweging blijven 
  • ademhalingsoefeningen / ontspanningsoefeningen
  • behoud van mogelijkheden ondanks beperkingen.

Wij helpen u graag weer optimaal te bewegen. U bent van harte welkom in onze praktijk. Wilt u meer informatie of wilt u direct een afspraak maken, bel of mail ons dan.

E: info@fysiovillawesthof.nl

T: 024 679 1645

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions