Ga naar de inhoud

Fysiotherapie na corona

Klachten

Herstellen van corona kan erg zwaar zijn en lang duren. Mensen hebben vaak klachten als ernstige aanhoudende vermoeidheid, langdurige spierpijn, benauwdheid of kortademig, snel moe na inspanning en/of hoofdpijn. Deze klachten beïnvloeden het slaappatroon vaak negatief, wat weer een negatief effect heeft op het herstelprocessen en het dagelijks functioneren. U kunt zich hierdoor lang uitgeput voelen. Concentratiestoornissen en geheugenproblemen komen ook veel voor, de zogenaamde brain fog. Daarbij kan er verdriet ontstaan zijn om verlies van gezondheid, vitaliteit en/of conditie. De zorgen om de onbekende duur van uw herstel kunnen spanning en stress veroorzaken. Helaas is de prognose bij corona nog onzeker. Er zijn grote verschillen tussen mensen onderling. U kunt bij ons terecht als u klachten heeft die u beperken in het dagelijks leven of bij het uitvoeren van uw werk, sport of andere dagelijkse bezigheden. We kijken samen met u waar u staat, wat uw hulpvraag is en wat u weer wilt bereiken. Het boek ‘Je vermoeidheid te lijf’ van Annemarieke Fleming (gezondheidszorgpsycholoog) kunnen we u sterk aanbevelen bij het herstel.  

Fysiotherapie na corona

Het is belangrijk om de cirkel van vermoeidheid, angst / spanning, nog meer vermoeidheid te doorbreken. Wij bieden gespecialiseerde adem en ontspanningstherapie aan, in het begin van het herstelproces. Ook het inlassen pauzes van liggend rusten overdag (gebaseerde op de OR-methode van Annemarieke Fleming) is belangrijk voor herstel van de belastbaarheid en het Opbouwen van Reserves. Later kunnen we de focus van de behandeling meer leggen op het opbouwen van de conditie en belastbaarheid, zodat u uw werk, sport of dagelijkse bezigheden weer (fulltime) kunt hervatten. We bekijken dit altijd in overleg met u en bekijken de huidige belastbaarheid. Wij hebben hierbij korte overleglijnen over de behandelingen met de specialisten en fysiotherapeuten van het Radboud UMC. 
Training staat nog niet op de voorgrond als de dagelijkse activiteiten thuis al genoeg energie kosten. Na een periode van zwaar ziek zijn, kan bijvoorbeeld boodschappen doen al een hele opgave zijn. De belastbaarheid is fors verlaagd, net als mogelijk spierkracht en uithoudingsvermogen dat kunnen zijn.  Op basis daarvan kunnen we behandeldoelen formuleren. Helaas is het herstel van corona grillig. De revalidatieperiode is dus onvoorspelbaar. Goed naar uw lichaam luisteren en signalen van vermoeidheid niet negeren, leren stoppen wanneer het lichaam dat aangeeft, of als bepaalde restklachten weer terugkomen. 

Vergoeding

Heeft u (vermoedelijk) corona gehad en heeft u hiervoor een schriftelijke verwijzing voor fysiotherapie van de medisch specialist of van uw huisarts? Dan heeft u recht op 50 behandelingen fysiotherapie gedurende een periode van twee keer zes maanden. Deze behandelingen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken. Heeft u vragen hierover, neemt u dan gerust contact met ons op.

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions