Fysiotherapie na corona

Klachten

Herstellen van corona kan erg zwaar zijn en lang duren. Mensen hebben vaak klachten als ernstige aanhoudende vermoeidheid, forse spierpijn, benauwdheid, moeite met ademen, spanningsklachten of hoofdpijn. Deze klachten beïnvloeden het slaappatroon vaak negatief, wat weer een negatief effect heeft op het herstel van bovenstaande klachten. U kunt zich hierdoor lang uitgeput voelen. Concentratiestoornissen en geheugenproblemen komen ook veel voor. Dit maakt het mentaal ook zwaar. Daarbij is er soms verdriet om het huidige verlies van gezondheid en conditie en zijn er de zorgen om de onbekende duur van het herstel, de prognose is helaas nog onzeker. Dit geeft ook weer spanning en stress. Sommige mensen hebben mildere restklachten, maar soms kunnen deze u toch nog fors beperken bij het bijvoorbeeld volledig uitoefenen van uw beroep. Ook met mildere klachten kunt u bij ons terecht. We kijken samen met u waar u staat en wat u weer wilt bereiken. Het herstel kan grillig zijn en veel is helaas nog onzeker.

Fysiotherapie na corona

Het is belangrijk om de cirkel van vermoeidheid, angst / spanning, nog meer vermoeidheid te doorbreken. Wij bieden gespecialiseerde adem en ontspanningstherapie aan, in het begin van het herstelproces. Later kunnen we de focus van de behandeling meer leggen op het weer opbouwen van de conditie en belastbaarheid, zodat u uw werk, sport of dagelijkse bezigheden weer (fulltime) kunt hervatten. We bekijken dit altijd per persoon en in overleg met u, waar ligt de behoefte? Wij hebben hierbij korte overleglijnen over de behandelingen met de specialisten en fysiotherapeuten van het Radboud UMC. 
Wanneer iemand 6 weken symptoomvrij is, kunnen dagelijkse activiteiten rustig worden opgebouwd. Training staat niet op de voorgrond, als de dagelijkse activiteiten thuis al genoeg energie kosten. Na een periode van zwaar ziek zijn, kan bijvoorbeeld boodschappen doen al een hele opgave zijn. De belastbaarheid is fors verlaagd. We bekijken dus eerst goed hoe het met uw belastbaarheid is gesteld nu. De kracht, het het uithoudingsvermogen, de balans, de ademhaling. Op basis daarvan kunnen we behandeldoelen formuleren. Helaas is het herstel van corona grillig. De revalidatieperiode is dus onvoorspelbaar. Goed naar uw lichaam luisteren en signalen van vermoeidheid niet negeren, leren stoppen wanneer het lichaam dat aangeeft, of als bepaalde restklachten weer terugkomen. Ook al is dat misschien sneller dan u wilt. Gaat het langzaam beter en nemen de klachten af, dan kunnen we de training verzwaren.

Vergoeding

Heeft u (vermoedelijk) corona gehad en heeft u hiervoor een verwijzing voor fysiotherapie van de medisch specialist of van uw huisarts? Dan heeft u recht op 50 behandelingen fysiotherapie gedurende een periode van zes maanden. Deze behandelingen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u vragen hierover, neemt u dan gerust contact met ons op.

ONZE BEHANDELINGEN

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645
info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       08:30 – 18:00
Dinsdag:         09:00 – 17:00
Woensdag:     09:00 – 17:00
Donderdag:    08:30 – 18:00
Vrijdag:           08:30 – 18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2020 | Jacobs-IT Solutions