Ga naar de inhoud

Burn out

Burn out

De situatie waarin iemand volledig tot stilstand komt, opgebrand is als het ware, ontstaat doordat men maar door blijft (en soms moet) gaan met een situatie die diep in het hart ongelukkig maakt. Dit kan werk gerelateerd zijn, maar het kan ook aan een relatie of studiekeuze liggen. Er speelt iets in het leven wat veel energie kost. Een slepend conflict, een scheiding, ziekte van een dierbare, een onverwerkte traumatische gebeurtenis of fysieke beperkingen kunnen u soms ook tot volledige stilstand/uitputting brengen. Mensen zijn dan ondanks alle fysieke klachten en vermoeidheid door blijven gaan.
Alle alarmsignalen en gevoelens van onrust of verdriet zijn langdurig effectief genegeerd. Het is logisch dat uw zich in zo’n periode nog te moe voelt om bijv. een blokje om te gaan en soms is uit bed komen al te veel. U heeft geen reserves meer over. 
Een burn out is niet altijd gerelateerd aan een hoge werkdruk of veel werken. Het is belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is van uw verlies van energie, van levenslust. Vanuit een toestand van ontspanning kunt u uw gedachtes daarover en over mogelijke oplossingen en wensen veel beter ordenen. Het kan zinvol zijn om daarbij kortdurend hulp in te schakelen. Wij bieden adem en ontspanningstherapie als behandelmogelijkheid. Dit kan ook samengaan met andere manieren die u mogelijk zelf toepast, bijvoorbeeld yoga of gesprekstherapie.
Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft.

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions