Meteen naar de inhoud

Wie zijn wij

Marijke Clabbers-Beldman (1983)

fysiotherapeut & socioloog (BIG: 99909077204)

Specialisaties

 • Acceptance & Commitment Therapy (ACT) 
 • Dry Needling 
 • Basic Body Awareness Therapy
 • Lichaamsbewustwording en stressmanagement 
 • Leefstijl coaching (Via Perspectief)
 • NLP (Psychfysio)
 • Vestibulaire revalidatie 
 • Zwangerfit Mindful® & postpartum problematiek
 • Mindfulness: Vipassana methode

Over Marijke

Ik ben in 2007 aan de HAN afgestudeerd als fysiotherapeute. Ik heb in diverse gezondheidscentra en in eerstelijnspraktijken gewerkt. Ook heb ik een aantal jaar tot 2019 samen met twee collega’s een succesvolle fysiotherapiepraktijk in Amsterdam gerund. Erg leuk! Nu woon ik weer met veel plezier in Nijmegen, samen met mijn man, onze twee dochters en onze twee zonen. Voor mij is er niets leuker dan het runnen van een eigen praktijk.  Daarom ben ik in 2020 ‘Fysio Villa Westhof’ gestart. Ik werk hier met heel veel plezier en in goed contact met mijn collega’s Joost, Anna-Lena en Miek en de huisartsen in de omgeving. Menselijk gedrag vind ik fascinerend, zowel in grotere vorm waar de sociologie onderzoek naar doet, als op individueel niveau zoals binnen de fysiotherapeutische praktijksetting. Om een bredere wetenschappelijke kijk te ontwikkelen ben ik daarom in 2012 begonnen aan de Master Sociologie ‘Grootstedelijke Vraagstukken & Beleid’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben succesvol afgestudeerd in 2014. Als fysiotherapeut werk vanuit het zogenaamde biopsychosociale model; naast het fysieke heb ik ook aandacht voor de psychische en sociale aspecten van een gezondheidsprobleem. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van spanning en stress gerelateerde klachten. U kunt bij mij terecht voor klachten als chronische hyperventilatieburn out, spanningshoofdpijn, nek/schouderpijn, duizeligheid of langdurige vermoeidheid of spierpijn. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschap gerelateerde klachten en postpartum problematiek. Dit doe ik o.a. via de methode Zwangerfit Mindful®. Dit bestaat uit adem en ontspanningsoefeningen en mindfulness. Ook in de periode na de geboorte kunt u bij mij terecht met pijn of spanningsklachten, verminderde stabiliteit of kracht en conditietraining.

Jaarlijks volg ik trainingen en bijscholing om mijn wetenschappelijke / fysiotherapeutische kennis actueel te houden en u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ik probeer niet alleen de klacht te verhelpen, maar verhelder ook graag samen met u, mogelijke oorzaken. Mijn interesse binnen de fysiotherapie ligt bij het persoonlijke verhaal, bij de levensgebeurtenissen die ons allemaal overkomen. Soms kunnen we door deze gebeurtenissen lichamelijke pijnklachten ontwikkelen of verkrampt raken in onze bewegingen. Adem en ontspanningstherapie helpt anders om te gaan met pijn en spanning. Het vermogen tot ontspanning en zelfregulatie is een vaardigheid die gedurende ons héle leven ontzettend waardevol is. Het mooie van mijn werk vind ik als ik deze vaardigheid en inzichten op een steeds weer unieke wijze kan overdragen. Het geeft mij voldoening  en plezier iemand te helpen weer in balans te komen en makkelijker door het leven te zien bewegen.
Daarnaast ben ik vanuit mijn expertise als fysiotherapeut lid van het content team van Zwangerenportaal.nl. Ik schrijf artikelen met betrekking tot spanning en ontspanning tijdens de zwangerschap. Om een bredere kijk te ontwikkelen op de fysiotherapie en omdat ik veel van reizen houd, heb ik als fysiotherapeut ook in het buitenland gewerkt. Een half jaar stage in een innovatieve eerstelijns praktijk in Zwitserland en na mijn studie enkele maanden  in een Nepalees revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen. Ik heb daar o.a. geholpen om de afdeling fysiotherapie meer te protocolleren. Beiden mooie en indrukwekkende ervaringen waarvan ik veel geleerd heb.

Joost de Bruijn (1993)

fysiotherapeut & sport en bewegingsdeskundige (BIG: 99909077204)

joost

Specialisaties

 •  Ultimate Instability trainer
 • Sport gerelateerde klachten / blessures
 • Dry Needling
 • Triggerpoint therapie & myofasciale pijn 
 • McKenzie therapie 
 • Neurodynamische therapie
 • Mulligan Concept A / B
 • Medical Taping 

Over Joost

In 2019 ben ik afgestudeerd als allround fysiotherapeut aan de HAN. Sindsdien heb ik bij twee verschillende grote praktijken gewerkt. In 2020 ben ik gestart bij Fysio Villa Westhof. Daarnaast werk ik ook in deeltijd als fysiotherapeut bij de Luchtmobiele Brigade en ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij het Nederlands Militair Boksteam. Ik begeleid de sporters bij training, toernooien en bij blessures. In 2015 heb ik de HBO opleiding Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven afgerond. Deze studie heeft mij veel geleerd, o.a. over voorwaarden en methoden om pijnvrij en blessurevrij terug te keren tot verschillende sporten.
Ik richt mijn professionele aandacht op onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben of in therapievormen waar ik sterk in geloof. Zo heb ik een minor Manuele Therapie en Sport fysiotherapie gevolgd en mijn eindstages bewust gekozen bij fysiotherapeuten gespecialiseerd in schouder aandoeningen. Tijdens mijn werk heb ik mij verder verdiept in het behandelen van schouderklachten, neuro dynamische therapiesport-gerelateerde blessures en sport-specifieke krachttraining. Naast deze meer specifieke zaken, kunt u ook bij mij terecht voor algemene fysiotherapeutische klachten als lage rugpijn of kniepijn. Als fysiotherapeut doe ik uitgebreid onderzoek, zo kijk ik niet alleen wat voor blessure er is, maar ook wat voor behandelbare- of belemmerende factoren er zijn.
Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van hands-on handelingen (bijv. mobilisaties, triggerpoint therapiemassage) en hands-off handelingen (bijv. oefentherapie, krachttraining, houdingstherapie etc.). Het gebruik maken van de combinatie zorgt voor een verminderde therapie-afhankelijkheid, vergroot het behandeleffect en zorgt ervoor dat het effect langer behouden blijft. In mijn optiek zijn dit allemaal zeer gewenste effecten, zowel voor therapeut als patiënt.
Ik ben gek op sporten en dit doe ik dan ook uitvoerig; veel fitness, hardlopen, MMA en kickboksen. Naast het sporten hou ik van koken, reizen en ben ik een echte nerd. Zo spendeer ik wekelijks veel tijd in de boeken om me verder te verdiepen in de fysiotherapie of andere dingen die mijn interesse hebben. Ik woon met veel plezier in het mooie Nijmegen. 
In 2019 heb ik Marijke leren kennen en we hadden meteen een goede klik. Onze visies op het vakgebied komen sterk overeen en onze diverse expertises maken ons een perfect team om een breed scala aan patiënten uitstekend te kunnen helpen. Graag tot ziens in de praktijk!

Anna-Lena Zdarta (1984)

fysiotherapeut & oedeemtherapeut (BIG: 29918008604)

Specialisaties

 • Lymfetaping & oedeemtherapie 
 • Postoperatieve revalidatie 
 • Psychosomatiek
 • Duizeligheid: diagnostiek & behandeling SOMT
 • Academie voor Osteopathie (AFO) Berlijn
 • Mulligan Concept A / B/ C

Over Anna-Lena

In 2008 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de HAN te Nijmegen. Daarna ben ik naar Berlijn verhuisd en heb daar met veel plezier in twee particuliere praktijken gewerkt. Ook heb ik in Berlijn mijn studie tot osteopaat afgerond. In 2014 heb ik mij vanwege de liefde weer in Nederland gevestigd en werkte ik in een particuliere fysiopraktijk in Utrecht. In datzelfde jaar heb ik ook mijn specialisatie tot oedeemfysiotherapeut afgerond. Een erg mooie verbreding van mijn werk als fysiotherapeut en osteopaat. Ik woon nu samen met mijn vriend en onze twee kinderen in Nijmegen. Ik werk met veel plezier bij Fysio Villa Westhof en ook parttime bij een particuliere praktijk in Kleef. De algemene praktijkvisie komt mooi overeen met mijn eigen aanpak. Een holistische werkwijze, die naar de gehele mens kijkt. Ik help mensen graag bij psychosomatische klachten en bij uiteenlopende revalidatie trajecten. Mijn patiënten beschrijven mij als een lief, warm, goed luisterend, kundig en betrokken persoon. Graag tot ziens in de praktijk!

Miek Brus (1997)

Allround fysiotherapeut (BIG: 39931354004)

Specialisaties

 • Algemene fysiotherapie
 • Chronische pijnklachten
 • Psychosomatiek

Over Miek

In de zomer van 2022 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Na vier mooie studentenjaren in Limburg ben ik nu weer teruggekeerd naar het midden van het land. Ik kom oorspronkelijk uit Randwijk, een klein dorpje aan de Rijn niet heel ver van Nijmegen. Nijmegen heb ik altijd een fijne stad gevonden en ik ben dan ook erg blij hier nu samen met mijn vriend te wonen. Van medio juli tot medio januari zal ik werkzaam zijn als waarnemend fysiotherapeut  in verband met de zwangerschap van Marijke. Vanuit mijn laatste stageplek in revalidatiecentrum Adelante te Maastricht heb ik veel gewerkt volgens de biopsychosociale aanpak. Ik heb daar veel geleerd en het heeft me geïnspireerd om me als fysiotherapeut verder te ontwikkelen in de psychosomatische hoek. Ik vind het belangrijk om naast iemands fysieke klacht ook genoeg aandacht te besteden aan de psychische en sociale factoren die mogelijk meespelen. Dat er bij Fysio Villa Westhof precies volgens deze wijze wordt behandeld maakt mij enthousiast en zorgt voor een prettige samenwerking in het team. In mijn vrije tijd houd ik van reizen, tuinieren, zwemmen en yoga. U kunt bij mij terecht voor  algemene fysiotherapeutische klachten en spanning en stress gerelateerde klachten. Graag tot ziens in de praktijk.