Wie zijn wij

img-e9092

Marijke Clabbers-Beldman (MSc)

fysiotherapeut & socioloog

Specialisaties

 • Algemene fysiotherapie  
 • Adem en ontspanningstherapie 
 • Dry Needling 
 • Leefstijl coaching (GLI)
 • Vestibulaire revalidatie
 • Lichaamsbewustwording en stressmanagement 
 • Basic Body Awareness Therapy
 • Zwangerfit Mindful® & postpartum problematiek
 • Mindfulness

Over Marijke

Ik ben in 2007 aan de HAN afgestudeerd als fysiotherapeute. Ik heb in diverse gezondheidscentra en in eerstelijnspraktijken gewerkt. Ook heb ik een aantal jaar tot 2019 samen met twee collega’s een succesvolle fysiotherapiepraktijk in Amsterdam gerund. Erg leuk! Nu woon ik weer met veel plezier in Nijmegen, samen met mijn man, onze twee dochters en onze zoon. Voor mij is er niets leuker dan het runnen van een eigen praktijk.  Daarom ben ik in 2020 ‘Fysio Villa Westhof’ gestart. Ik werk hier met heel veel plezier en in goed contact met mijn collega Joost en de huisartsen in de omgeving. Menselijk gedrag vind ik fascinerend, zowel in grotere vorm waar de sociologie onderzoek naar doet, als op individueel niveau zoals binnen de fysiotherapeutische praktijksetting. Om een bredere wetenschappelijke kijk te ontwikkelen ben ik daarom in 2012 begonnen aan de Master Sociologie ‘Grootstedelijke Vraagstukken & Beleid’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben succesvol afgestudeerd in 2014. Als fysiotherapeut werk vanuit het zogenaamde biopsychosociale model; naast het fysieke heb ik ook aandacht voor de psychische en sociale aspecten van een gezondheidsprobleem. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met spanning en stress gerelateerde klachten. U kunt naast algemene fysiotherapeutische klachten zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog ook bij mij terecht voor klachten als hyperventilatieburn out, spanningshoofdpijn, nek/schouderpijn, duizeligheid of langdurige vermoeidheid of spierpijn. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschap gerelateerde klachten en postpartum problematiek. Dit doe ik o.a. via de methode Zwangerfit Mindful®. Dit bestaat uit adem en ontspanningsoefeningen en mindfulness oefeningen. Ook in de periode na de geboorte kunt u bij mij terecht met pijn of spanningsklachten, verminderde stabiliteit of kracht en conditietraining.

Jaarlijks volg ik trainingen en bijscholing om mijn wetenschappelijke / fysiotherapeutische kennis actueel te houden en u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ik probeer niet alleen de klacht te verhelpen, maar verhelder ook graag samen met u, mogelijke oorzaken. Mijn interesse binnen de fysiotherapie ligt bij het persoonlijke verhaal, bij de levensgebeurtenissen die ons allemaal overkomen. Soms kunnen we door deze gebeurtenissen lichamelijke pijnklachten ontwikkelen of verkrampt raken in onze bewegingen. Adem en ontspanningstherapie helpt deze stress gerelateerde klachten te verlichten. Het vermogen tot ontspanning en zelfregulatie is een vaardigheid die gedurende ons héle leven ontzettend waardevol is. Het mooie van mijn werk vind ik als ik deze vaardigheid en inzichten op een steeds weer unieke wijze kan overdragen. Het geeft mij voldoening  en plezier iemand te helpen weer in balans te komen en makkelijker door het leven te zien bewegen.
Daarnaast ben ik vanuit mijn expertise als fysiotherapeut lid van het content team van Zwangerenportaal.nl. Ik schrijf artikelen met betrekking tot spanning en ontspanning tijdens de zwangerschap. Om een bredere kijk te ontwikkelen op de fysiotherapie en omdat ik veel van reizen houd, heb ik als fysiotherapeut ook in het buitenland gewerkt. Een half jaar stage in een innovatieve eerstelijns praktijk in Zwitserland en na mijn studie enkele maanden  in een Nepalees revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen. Ik heb daar o.a. geholpen om de afdeling fysiotherapie meer te protocolleren. Beiden mooie en indrukwekkende ervaringen waarvan ik veel geleerd he

Joost de Bruijn

fysiotherapeut & sport en bewegingsdeskundige

joost

Specialisaties

 • Algemene fysiotherapie 
 • Ultimate Instability trainer
 • Triggerpoint therapie 
 • McKenzie therapie 
 • Neurodynamische therapie
 • Expertise nek/schouder, sport/blessures. 
 • Medical taping

Over Joost

Mijn naam is Joost de Bruijn. Ik woon met veel plezier in het mooie Nijmegen. In 2019 ben ik afgestudeerd als allround fysiotherapeut aan de HAN. Ik ben gek op sporten en dit doe ik dan ook uitvoerig, ik doe veel aan fitness, hardlopen, MMA en kickboksen. In 2015 heb ik de HBO opleiding Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven afgerond. Deze studie heeft mij veel geleerd, o.a. over voorwaarden en methoden om pijnvrij en blessurevrij terug te keren tot verschillende sporten. 
Naast het sporten hou ik van koken, reizen en ben ik een echte nerd. Zo spendeer ik wekelijks veel tijd in de boeken om me verder te verdiepen in de fysiotherapie of andere dingen die mijn interesse hebben. Sinds 2019 ben ik als fysiotherapeut bij verschillende praktijken werkzaam geweest en vanaf 2020 werk ik parttime bij Fysio Villa Westhof en deels als fysiotherapeut bij de Luchtmobiele Brigade.
Ik richt mijn professionele aandacht op onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben of in therapievormen waar ik sterk in geloof. Zo heb ik tijdens de minor Manuele Therapie en Sport fysiotherapie gevolgd en een halfjaarlijkse stage gelopen bij twee schouderspecialisten. Na mijn afstuderen heb ik het geleerde me steeds meer eigen gemaakt alsmede me verder verdiept in het schoudergebied, neuro dynamische therapiesport-gerelateerde blessures en sport-specifieke krachttraining. Naast deze meer specifiekere dingen, houd ik me ook veel bezig met de algemene fysiotherapie en kunt u ook bij mij terecht voor klachten als lage rugpijn of kniepijn. Als fysiotherapeut doe ik uitgebreid onderzoek, zo kijk ik niet alleen wat voor blessure er is, maar ook wat voor behandelbare- of belemmerende factoren er zijn.
Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van hands-on handelingen (bijv. mobilisaties, triggerpoint therapiemassage) en hands-off handelingen (bijv. oefentherapie, krachttraining, houdingstherapie etc.). Het gebruik maken van de combinatie zorgt voor een verminderde therapie-afhankelijkheid, vergroot het behandeleffect en zorgt ervoor dat het effect langer behouden blijft. In mijn optiek zijn dit allemaal zeer gewenste effecten, zowel voor therapeut als patiënt. Half december heb ik Marijke leren kennen en we hadden gelijk een goede klik. Onze visies op het vakgebied komen sterk overeen en onze diverse expertises maken ons een perfect team om een breed scala aan patiënten uitstekend te kunnen helpen. Graag tot ziens in de praktijk!

ONZE BEHANDELINGEN

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645
info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       08:30 – 18:00
Dinsdag:         09:00 – 17:00
Woensdag:     09:00 – 17:00
Donderdag:    08:30 – 18:00
Vrijdag:           08:30 – 18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2020 | Jacobs-IT Solutions