Ga naar de inhoud

Wie zijn wij

Marijke Clabbers-Beldman

Fysiotherapeut & socioloog (BIG: 99909077204)
Praktijkhouder Fysio Villa Westhof

Specialisaties

 • Acceptance & Commitment Therapy (ACT) 
 • Dry Needling 
 • Adem en ontspanningstherapie
 • Basic Body Awareness 
 • Leefstijlcoaching
 • Vestibulaire revalidatie 
 • Zwangerfit Mindful®  
 • Mindfulness: Vipassana methode

Over Marijke

Ik ben in 2007 aan de HAN afgestudeerd als fysiotherapeute. Na een aantal jaar gewerkt te hebben in verschillende praktijken en gezondheidscentra, ben ik in 2012 gestart met de master Sociologie ‘Grootstedelijke Vraagstukken & Beleid’ aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Dit om een bredere, meer wetenschappelijke kijk te ontwikkelen op hoe wij als mensen met elkaar samenleven. Menselijk gedrag vind ik fascinerend, zowel in grotere vorm waar de sociologie onderzoek naar doet, als op individueel niveau zoals binnen de fysiotherapeutische praktijksetting. Deze master heb ik met succes afgerond in 2014. Vervolgens een jaar als copywriter gewerkt voor een maatschappelijke organisatie in Amsterdam, wat ik combineerde met het werken als fysiotherapeut. Samen met twee collega’s runden we een erg leuke fysiomaatschap in Amsterdam tot eind 2019. Hierna zijn wij verhuisd naar Nijmegen en nu woon ik hier met veel plezier samen met mijn man en onze twee dochters en onze twee zonen. Voor mij is er niets leuker dan het runnen van een eigen praktijk. Daarom ben ik in 2020 ‘Fysio Villa Westhof’ gestart.
Als fysiotherapeut bezie ik klachten vanuit het zogenaamde biopsychosociale model; naast het fysieke heb ik ook aandacht voor de psychische en sociale aspecten en oorzaken van een gezondheidsprobleem. Werken met erkenning van de connectie tussen lichaam en geest/emoties. De methode Focusing is hierbij van grote waarde gebleken binnen mijn behandelwijze. Het blijkt voor mij als therapeut steeds weer hoe vroege ervaringen ons vormen, ons lichaam tot nu beïnvloeden. Ons zenuwstelsel, hoe wij op stress reageren, ons immuunsysteem, onze lichaamshouding en mate van spierspanning, het bewegend functioneren; het domein van de fysiotherapie. Dit vermoeden was al langer aanwezig op grond van de vele (vaak traumatische) levensverhalen die ik had gehoord van mijn cliënten en met wat voor soort psychosomatische klachten zij zich meldden in de praktijk. De laatste wetenschappelijke inzichten ondersteunen deze visie op samenhang. (o.a.: Alice Miller, P. Levine, B van der Kolk, E. Gendlin).
De geaccrediteerde nascholingen die ik heb gevolgd, waaronder ACT, Focusing, BBAT, Zwangerfit Mindful, dragen allen bij aan de kwaliteit van mijn behandeling welke ik altijd afstem op de hulpvraag, het proces van de cliënt. De behandeling kan goed samengaan met bijv. behandeling bij een psycholoog. Ik leg de focus op het lichaam en de taal waarop ons lichaam tot ons spreekt; in de vorm van sensaties, gewaarwordingen, spierspanning, een manier van ademen, emoties.
Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschap gerelateerde klachten en postpartum problematiek. Dit doe ik o.a. via de methode Zwangerfit Mindful®. Een zwangerschap, bevalling en het zorgen voor kinderen zijn transformatieve levenservaringen. Je kunt bij mij terecht voor opbouw kracht/conditie en herstel en balans met behulp van adem en ontspanningstherapie.
Persoonlijk ben ik rond mijn 20e begonnen met yoga en meditatie en dit doe ik nog altijd met veel plezier. Regelmatig even tijd nemen, al is het maar vijf minuten, om te vertragen, te reflecteren, dat is voor mij echt effectief en waardevol. Net als reizen, leuke dingen doen met mijn gezin/familie/vrienden, sporten, lezen. Jaarlijks volg ik door de beroepsgroep geaccrediteerde bijscholing om mijn wetenschappelijke / fysiotherapeutische kennis actueel te hebben. Ik probeer niet alleen de klacht te verhelpen, maar verhelder ook graag samen met u, mogelijke oorzaken.
Het vermogen tot voelend aanwezig zijn en zelfregulatie is iets zo essentieels voor ons welbevinden. Het is een vaardigheid die gedurende ons héle leven ontzettend waardevol is. Het mooie van mijn werk, is als ik deze vaardigheid en inzichten op een steeds weer unieke wijze kan overdragen.

Joost de Bruijn

Fysiotherapeut (BIG: 99909077204) / Sport en bewegingsdeskundige  / Manueel therapeut i.o

Specialisaties

Over Joost

In 2019 ben ik afgestudeerd als allround fysiotherapeut aan de HAN. Sindsdien heb ik bij twee verschillende grote praktijken gewerkt. In 2020 ben ik gestart bij Fysio Villa Westhof. Daarnaast ben ik ook deeltijd werkzaam als fysiotherapeut bij het Nederlands Militair Boksteam. Ik begeleid de sporters bij training, bokstoernooien en tijdens blessures. In 2015 heb ik de HBO opleiding Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven afgerond. Deze studie heeft mij veel geleerd, o.a. over voorwaarden en methoden om pijnvrij en blessurevrij terug te keren tot verschillende sporten.
Ik richt mijn professionele aandacht op onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben of in therapievormen waar ik sterk in geloof. Zo heb ik een minor Manuele Therapie en Sport fysiotherapie gevolgd en mijn eindstages bewust gekozen bij fysiotherapeuten gespecialiseerd in schouder aandoeningen. Tijdens mijn werk heb ik mij verder verdiept in het behandelen van schouderklachten, neuro dynamische therapiesport-gerelateerde blessures en sport-specifieke krachttraining. Naast deze meer specifieke zaken, kunt u ook bij mij terecht voor algemene fysiotherapeutische klachten als lage rugpijn of kniepijn. Als fysiotherapeut doe ik uitgebreid onderzoek, zo kijk ik niet alleen wat voor blessure er is, maar ook wat voor behandelbare- of belemmerende factoren er zijn.
Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van hands-on handelingen (bijv. mobilisaties, triggerpoint therapiemassage) en hands-off handelingen (bijv. oefentherapie, krachttraining, houdingstherapie etc.). Het gebruik maken van de combinatie zorgt voor een verminderde therapie-afhankelijkheid, vergroot het behandeleffect en zorgt ervoor dat het effect langer behouden blijft. In mijn optiek zijn dit allemaal zeer gewenste effecten, zowel voor therapeut als patiënt.
Ik ben gek op sporten en dit doe ik dan ook uitvoerig; veel fitness, hardlopen, MMA en kickboksen. Naast het sporten hou ik van koken, reizen en ben ik een echte nerd. Zo spendeer ik wekelijks veel tijd in de boeken om me verder te verdiepen in de fysiotherapie of andere dingen die mijn interesse hebben. Ik woon met veel plezier in het mooie Nijmegen. 
In 2019 heb ik Marijke leren kennen en we hadden meteen een goede klik. Onze visies op het vakgebied komen sterk overeen en onze diverse expertises maken ons een perfect team om een breed scala aan patiënten uitstekend te kunnen helpen. Graag tot ziens in de praktijk!

Anna-Lena Zdarta

Fysiotherapeute / Oedeemfysiotherapeute (BIG: 29918008604)

Specialisaties

 • Lymfetaping & oedeemtherapie 
 • Postoperatieve revalidatie 
 • Psychosomatiek
 • Duizeligheid: diagnostiek & behandeling SOMT
 • Academie voor Osteopathie (AFO) Berlijn
 • Mulligan Concept A / B/ C

Over Anna-Lena

In 2008 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de HAN te Nijmegen. Hierna ben ik naar Berlijn verhuisd en heb daar met veel plezier in twee particuliere praktijken gewerkt. Ook heb ik in Berlijn mijn studie tot osteopaat afgerond. In 2014 heb ik mij vanwege de liefde weer in Nederland gevestigd en werkte ik in een particuliere fysiopraktijk in Utrecht. In datzelfde jaar heb ik ook mijn specialisatie tot oedeemfysiotherapeut afgerond. Een erg mooie verbreding van mijn werk als fysiotherapeut en osteopaat. Ik woon nu samen met mijn vriend en onze twee kinderen in Nijmegen. Ik werk met veel plezier bij Fysio Villa Westhof en ook parttime bij een particuliere praktijk in Kleef. De algemene praktijkvisie komt mooi overeen met mijn eigen aanpak. Een holistische werkwijze, die naar de gehele mens kijkt. Ik help mensen graag bij psychosomatische klachten en bij uiteenlopende revalidatie trajecten. Mijn patiënten beschrijven mij als een lief, warm, goed luisterend, kundig en betrokken persoon. Graag tot ziens in de praktijk!

Eefje Yih

Fysiotherapeute /Oedeemtherapeute / Oncologisch fysiotherapeute ( BIG: 29910247504)

Specialisaties

 • Oncologiefysiotherapie (MSc)
 • Oedeemtherapie
 • Bindweefsel- en littekenbehandeling
 • Medical taping

 

Over Eefje

In 2008 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en in 2011 heb ik mij gespecialiseerd tot oedeemtherapeut volgens de methode Vodder. In de jaren daarna heb ik, terwijl ik werkzaam was bij verschillende fysiotherapiepraktijken in Brabant en Gelderland, meerdere cursussen en opleidingen gevolgd over oncologiefysiotherapie. In 2020 heb ik de driejarige Master Oncologic Physical Therapy afgerond, waar ik de wetenschappelijke verdieping vond om mijn vak nog specialistischer te kunnen uitoefenen. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met lymfoedeem, lipoedeem en traumatisch oedeem en in de begeleiding van patiënten met kanker in de curatieve, palliatieve en terminale fase. Om mijn kennis en vaardigheden up-to-date te houden, volg ik regelmatig scholingen en neem ik deel aan een vakgroep met oedeem- en oncologiefysiotherapeuten regio Nijmegen. Het is erg prettig en waardevol om onderling ervaringen uit te wisselen en nieuwe inzichten te delen.
Naast mijn specialisatie, vind ik het juist ook heel fijn om als algemeen fysiotherapeut te werken en ook hierin op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Ik vind het heel belangrijk dat een patiënt zich écht gezien en gehoord voelt en dat er met een brede blik naar iemands gezondheid en klachten gekeken wordt. De visie van de praktijk sluit perfect aan op mijn persoonlijke visie op zorgverlening.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tuinieren en droogbloemboeketten te maken. Ik lees ook erg graag en blijf fit door yoga, hardlopen en zwemmen. In de winter ga ik meestal hardlopen, maar in het voorjaar en de zomer zwem ik het liefst baantjes in het Goffertbad. Ook heb ik me uit persoonlijke interesse het afgelopen jaar verdiept in mindfulness via een training bij het Radboud Centrum voor Mindfulness. Verder reis ik graag samen met mijn vriend en sinds we ons duikbrevet gehaald hebben, gaan we als het even kan ook jaarlijks duiken. Graag tot ziens in de praktijk.

ONZE SPECIALISATIES

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?

Fysio Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522 CC Nijmegen

024 – 679 1645 info@fysiovillawesthof.nl
Direct een afspraak maken

Openingstijden:

Maandag:       07:00  –  18:00
Dinsdag:         08:00  –  16:30
Woensdag:     08:00  –  16:30
Donderdag:    07:00  –  18:00
Vrijdag:           08:00  –  18:00

Alle rechten voorbehouden Fysio Villa Westhof 2023 | Jacobs-IT Solutions