Vergoeding

Fysio Villa Westhof heeft met alle grote zorgverzekeraars contracten afgesloten. Het is verstandig om na te gaan of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie kunt u natuurlijk ook bij ons terecht, u betaalt dan zelf. U kunt  bij ons pinnen. 

VGZ Zilveren Kruis Menzis De Friesland ONVZ Eno a.s.r. Zorg en Zekerheid DSW


Tarieven

In onderstaande lijst vindt u onze tarieven indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Zitting fysiotherapie* €35,00
Zitting manuele therapie €45,00
Intake en onderzoek na verwijzing €45,00
Intake en onderzoek zonder verwijzing €47,00
Eenmalig consult & behandeling (60 min) €60,00
Toeslag uit behandeling / aan huis behandeling €15,00
Verslaglegging aan derden €35,00
Niet nagekomen afspraak* €25,00
Training na therapie (2 x p week, 1 maand) €35,00

* Kunt u niet verschijnen op uw afspraak? Laat het ons dan binnen 24 uur telefonisch of per mail even weten.

Vergoeding fysiotherapie basisverzekering 

Fysiotherapie wordt in principe niet vergoed uit de basisverzekering. U heeft dus een aanvullende zorgverzekering nodig om uw behandeling vergoed te krijgen. 

Er zijn enkele uitzonderingen: -Fysiotherapie die u ontvangt in het ziekenhuis na een operatie of behandeling. -Urine-incontinentie. U heeft hiervoor recht op een vergoeding voor negen behandelingen. -Chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan. -Als u jonger bent dan achttien jaar, krijg u in ieder geval een vergoeding voor negen behandelingen. In overleg met uw zorgverzekeraar kunt u nog negen extra behandelingen vergoed krijgen.

Eigen risico vanaf 21e behandeling (basisverzekering) 

Als u een chronische aandoening heeft, worden de benodigde behandelingen in veel gevallen dus vergoed uit de basisverzekering. Wel is het zo dat de basisverzekering fysiotherapie dan pas vergoed vanaf de 21e behandeling. Dit wil zeggen dat u de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Hiervoor zou u in feite gebruik kunnen maken van je aanvullende zorgverzekering. Vanaf de 21e behandeling krijgt u vergoeding uit de basisverzekering. Let wel op: voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaalt u maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaalt u ieder jaar.

Vergoeding fysiotherapie aanvullende verzekering 

Fysiotherapie is een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. Het aantal behandelingen dat door zorgverzekeraars vergoed wordt, verschilt sterk. De vergoeding binnen de aanvullende zorgverzekering varieert van 6 tot 42 behandelingen. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het pakket (en hangt natuurlijk samen met de premie die u betaalt).

Rechten & plichten

Zowel zorgverleners als patiënten hebben rechten en plichten. De Wet op Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) beschrijft deze. 

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?