Fysiotherapie met naalden

Bij Fysio Villa Westhof bieden wij fysiotherapie met naalden. Dit specialisme, ook wel dry needling genoemd is een discipline waarbij we met kleine naaldjes bepaalde verhardingen in de spieren kunnen verhelpen, door in deze spieren te prikken. Vooral bij spierpijn die langdurig aanhoudt, geeft het vaak een directe verbetering in kracht en souplesse. Vaak verminderd de pijn ook direct en zien we snel verbeteringen. Om het uiterste effect te behalen sluiten we de behandeling vaak af met een massage, om zo de spieren nog losser te krijgen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysio met naalden

Soms wordt gedacht dat dry needling hetzelfde is als acupunctuur. Dit is niet het geval. Bij de klassieke acupunctuur worden meerdere naaldjes in het lichaam geprikt welke voor enige tijd blijven zitten. Bij dry needling wordt ook gebruik gemaakt van kleine naaldjes, alleen worden hierbij slechts enkele spieren behandeld en blijven de naaldjes niet in het lichaam zitten. Dry needling draait dan ook om het ontspannen en verzachten van verhardingen in de spieren, terwijl acupunctuur werkt vanuit de energiebanen.

Triggerpoints

De zogenoemde ‘triggerpoints’ zijn verhardingen in bepaalde spieren van het lichaam. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door verschillende redenen. Een langdurige verkeerde (werk)houding is één van deze redenen. Daarnaast kan een verkeerde beweging of een ongeluk ook resulteren in verhardingen in de spieren. Beschadiging van weefsel zoals een meniscusletsel of hernia kan ook hiertoe leiden. Bekijk hier alle redenen waardoor triggerpoints in de spieren kunnen ontstaan.

Maak direct een afspraak voor fysiotherapie met naalden

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor fysiotherapie met naalden. Gebruik hiervoor onze online afspraken planner op onze website. Hier kiest u eenvoudig een datum en een tijdstip. Vervolgens kunt u uw gegevens invullen. Mocht u nog vragen hebben over de behandeling met naalden dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina.

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?