Dry needle behandeling

Bij Fysio Villa Westhof is het mogelijk om een dry needle behandeling te krijgen. Dit is een specialisme waarbij we met kleine naaldjes bepaalde verhardingen in de spieren kunnen verhelpen door in deze spieren te prikken. Het is een bewezen behandelmethode bij spierpijn die langdurig aanhoudt en vaak zien we direct verbetering in kracht en souplesse. Ook neemt de pijn vaak onmiddellijk af. Aan het einde van de behandeling wordt er vaak afgesloten met een korte massage.

MAAK EEN AFSPRAAK

Behandeling met dry needling

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut zal allereerst beginnen met een gesprek en een lichamelijk onderzoek, om zo uw klachten goed in beeld te brengen. Tijdens dit onderzoek zal specifiek gezocht worden naar ‘triggerpoints’ in de spieren, die pijnlijk zijn en aanvoelen als een verdikking. Mochten de klachten al langer bestaan dan is het mogelijk dat er meerdere pijnlijke spieren zijn. Op het moment dat alle triggerpoints in kaart zijn gebracht begint de behandeling. De fysiotherapeute prikt met kleine en korte naaldjes de triggerpoints aan, waardoor de spier kort aanspant en een kortdurend krampgevoel geeft. Daarna ontspant de spier zich en neemt de pijn af.

Na de dry needle behandeling kunnen de spieren stijf of gevoelig aanvoelen en kan er napijn ontstaan. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, de pijn neemt meestal na één of twee dagen weer af. Ons advies is wel om de dagen na de dry needle behandeling de spieren niet te veel te belasten. Wij zullen u oefeningen meegeven om de bewegelijkheid die door de behandeling is ontstaan te behouden. Voor blijvend effect kan het noodzakelijk zijn om de dry needle behandeling enkele keren te herhalen. 

Maak een afspraak voor een dry needle behandeling

Wilt u graag een dry needle behandeling? Maak dan direct een afspraak in onze online afspraken planner. Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen met Marijke Clabbers-Beldman via info@fysiovillawesthof.nl. Zij zal u zo snel mogelijk van een antwoord voorzien. Ook voor andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, hiervoor verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina.

 MAAK EEN AFSPRAAK

Heeft u nog vragen
of wilt u direct een afspraak maken?